MUSICALTEATRET SØGER MANUSKRIPT TIL NY FORÅRSFORESTILLING 2023
(ansøgningsfrist: fredag d. 3. juni 2022) 


Musicalteatret 
har eksisteret i København/Frederiksberg siden 2005. Fra debutforestillingen i 2006 har teatret opført i alt 25 musicals, der alle har været skrevet til teatret og ikke tidligere har været opført andre steder. Senest har vi opført musicalkomedien “DIVA”, der i foråret 2022 blev årets bedst anmeldte danske musical indtil videre. Vi søger pt. manuskript til vores næste store forårsforestilling på Folketeatrets Store Turnéscene i København i foråret 2023 med minimum 30 medvirkende på scenen. Du kan på denne side læse nærmere om specifikationer/krav til manuskriptansøgningen.

Alle kan sende ansøgning, uanset baggrund, uddannelse, erfaring eller alder. Opgaven er lønnet. Musicalteatrets bestyrelse skal modtage samtlige ansøgninger senest fredag d. 3. juni 2022 på følgende email-adresse: info@musicalteatret.dk

Læs samtlige informationer herunder grundigt, før du skriver/sender din ansøgning: Historie/handling er valgfri, men følgende regler om manuskriptansøgningen skal overholdes.

Regler for ansøgningen:
●  Forestillingen skal være uopført, og den skal være skrevet af dig (det vil sige, vi tager ikke imod forslag om at lave en opsætning af en kendt eller tidligere opført forestilling).
●  Forestillingen skal være en musical (det vil sige en forestilling med både dialog og sange/musik).
●  Forestillingen skal indeholde plads til minimum 30 medvirkende (skuespillere/sangere/dansere/ensemble).
●  Forestillingens roller skal alle kunne besættes af skuespillere/sangere/dansere, der alle er minimum 18 år gamle.
●  Forestillingen skal være i 2 akter og må max vare 2 timer og 45 minutter inkl. en pause på 20 minutter.
●  Forestillingens dialog/replikker skal være på dansk.
●  Hvis din forestilling er baseret på et tidligere værk (roman/teaterstykke/film/andet), skal du selv stå for at skaffe rettigheder til at lave forestillingen fra det tidligere værks ophavsrettighedshavere.
●  Hvis din forestilling er en jukebox-musical (det vil sige en ny historie med kendt/tidligere udgivet musik ligesom musical’erne “Mamma Mia”, “Moulin Rouge”, “Rock of Ages”, “We Will Rock You”, “Vi maler byen rød: The Musical”), skal du selv stå for at skaffe rettigheder fra KODA og øvrige rettighedshavere til at bruge sangene i forestillingen.
●  Manuskriptet (og eventuelt nyskrevne sange) skal være 100% færdigskrevet senest sommeren 2022 (præcis dato aftales med den endeligt udvalgte manuskriptforfatter).

Så længe dit manuskript vil kunne overholde de ovenstående regler, kan du sende os en ansøgning. Din ansøgning skal indeholde følgende:

1. PITCH/CV Lav max 2-3 siders ansøgning/beskrivelse af forestillingen, der indeholder følgende:
●  Opridsning af historien: Hvad handler forestillingen om i grove træk, inkl. start og slutning samt eventuelle twists (beskrivelse eller sceneoversigt/scenegennemgang).
●  Karakterbeskrivelser: Lav evt. nogle korte beskrivelser af alle (eller udvalgte) karakterer, som vil indgå i manuskriptet.
●  Genrebeskrivelse: Er det drama/historisk/komedie/gys/science fiction/etc. – eller en blanding mellem to genrer (hvilke)?
●  Musikbeskrivelse: Skal der bruges nyskrevet musik eller er forestillingen en jukebox-musical? Hvis der skal skrives ny musik, så beder vi dig komme med et forslag til komponist og give os et link til vedkommendes hjemmeside eller klip på YouTube, hvor Musicalteatret kan høre musik, som komponisten tidligere har lavet. Fortæl os også, om du har spurgt vedkommende, om han/hun er interesseret i at skrive musikken i det hele taget. Er musikken allerede komponeret, bedes du sende den med. Hvis det er en jukebox-musical, beder vi dig skrive, om den kendte musik skal være fra én kunstner eller blandet musik/kunstnere (nævn kunstner/kunstnere og nogle sangtitler). Vær opmærksom på, at regler for brug af kendt musik i nye musicals er blevet strammet i de seneste par år. Kontakt evt. KODA for at høre mere om eventuelle udfordringer ved at bruge kendt musik i nye teaterforestillinger.
●  Eventuelle øvrige samarbejdspartnere: Har du ligeledes forslag til instruktør, korleder/sanginstruktør og koreograf på forestillingen, kan du nævne det på disse 2-3 sider (ikke et krav).
●  Forfatter-CV: Hvis du ikke tidligere har haft opsat en forestilling hos Musicalteatret, så fortæl os meget kort, om du har tidligere erfaring som manuskriptforfatter (erfaring er dog ikke påkrævet), og hvilke tidligere teaterstykker/musicals, som du har skrevet og som er blevet opført (og hvor).
●  OBS! Hvis det er et krav fra din side, at du selv skal instruere forestillingen, så skal det fremgå af din ansøgning. Der er dog på ingen måde større chance for, at vi vælger dit manuskript, hvis du selv ønsker at være instruktør på projektet.

2. MANUSKRIPT/SCENER
●  Vedsend manuskript (eller minimum 2 scener, som ville indgå i manuskriptet). Vedsender du ikke et færdigt/fuldt manuskript, skal du være forberedt på, at vi i juni 2022 kan bede dig om at skulle skrive/indsende det fulde manuskript, før vi kan tage endelig beslutning.

Husk at der er deadline for at sende ansøgningen med både pitch/cv og manuskriptsider samlet i én mail senest fredag d. 3. juni 2022 til Musicalteatrets bestyrelse på: info@musicalteatret.dk

Alle ansøgninger, der ikke overholder de førnævnte regler eller som er mangelfulde vil ikke blive taget i betragtning. Alle ansøgere vil få svar fra Musicalteatrets bestyrelse over mail i juni 2022. Du vil eventuelt kunne blive indkaldt til samtale i løbet af foråret, inden det endelige valg kan træffes. Du kan hente inspiration til musicalen eller Musicalteatret ved at læse mere om (og se klip fra) alle vores tidligere forestillinger ved at klikke her.

Vi glæder os til at læse din ansøgning! 🙂

Med venlig hilsen
Musicalteatrets bestyrelse

Øvrige produktionsposter
Kunne du tænke dig at prøve kræfter som sanginstruktør, koreograf, instruktørassistent, produktionsleder, rekvisitør, kostumier, scenograf eller andet (eller ønsker du blot at give en frivillig hånd inden for en af områderne som assistent/hjælper), kan du altid skrive til Musicalteatrets bestyrelse. Så har vi dine kontaktinformationer, skulle vi pludselig stå at mangle nogen som dig til en af vores forestillinger. Skriv til os på:
info@musicalteatret.dk

Audition for skuespillere/sangere/dansere
Ønsker du at komme til audition som skuespiller, sanger og/eller danser på “Julemysteriet” (eller fremtidige forestillinger) i stedet for at ansøge som instruktør, kan du tilmelde dig vores påmindelses-ordning, hvor du så vil få direkte besked i din mail-indbakke, når der åbnes op for auditiontilmeldinger senere i 2022. Du kan tilmelde din email-adresse på vores audition-side
her!