Om Musicalteatret

Musicalteatret så dagens lys i 2005 og samlede et hold af mennesker fra nær og fjern med en stor fælles interesse: At lave teater – med musik og sang!

Siden da er Musicalteatret vokset sig til hovedstadsregionens største og bedst sælgende teaterforening for voksne, som hvert forår spiller en stor forestilling på Folketeatrets Store Turnéscene i København, og siden 2013 har Musicalteatret også kastet sig ud i at producere rekordsælgende familiemusicals, som er blevet opført i efteråret og i julen. Hvert år er nye, spændende mennesker kommet til både på og bag scenen – nogle for et enkelt år eller to, mens mange har været med fra starten eller i en lang årrække.

Til hverdag holder Musicalteatret til i de faste øvelokaler i Teaterhuset Borgen på Frederiksberg nær Københavns centrum. Hvert efterår starter en ny sæson op med men masse spændende aktiviteter inden forberedelserne til den årlige store musical samt de øvrige forestillinger/projekter, som er på programmet i hvert efterår.

De første 19 sæsoner i Musicalteatret har ført til 29 spændende musicals, som alle har været skrevet specifikt til Musicalteatret og aldrig har været opført af andre før. Flere af forestillingerne er dog sidenhen blevet spillet af talrige andre teatre og teaterhold i Danmark – især kan nævnes årets bedst anmeldte danske musical i 2022, “Diva“, og ikke mindst “Vi maler byen rød: The Musical“, som efter Musicalteatrets urpremiere i 2010 allerede har været opført 50 andre steder i hele landet ud over Musicalteatrets egne genopsætninger 2014 og 2024 (hvor den i den seneste version blev årets bedst anmeldte danske musical). Forestillingen har desuden sat rekord på Facebook som dén danske teaterforestilling med flest ‘likes’/følgere nogensinde og er den mest opførte danske teaterforestilling fra dette årtusinde. En succesfuld og anmelderrost fortsættelse så dagens lys i 2018: “Vi maler byen rød: The Musical 2” (som genopsættes på Folketeatrets Store Turnéscene i foråret 2025).

Ønsker du at blive opdateret om Musicalteatrets fremtidige projekter, så følg Musicalteatret på vores officielle Facebook-side her.

Ønsker du at komme til audition på den næste forestilling som sanger, skuespiller eller danser? Så læs mere under ’Audition’ i menuen – eller klik ’Synes godt om’ på Musicalteatrets auditionside på Facebook her, så får du direkte besked, når der næste gang skal afholdes audition.

Måske ønsker du i stedet at være en del af Musicalteatret ved at hjælpe til bag kulisserne i form af kostumer, regi og kulisser? Eller går du og har en instruktør, manuskriptforfatter, korleder eller koreograf gemt i maven? Så kontakt Musicalteatret, for måske står vi og kan bruge netop dig til et kommende projekt i fremtiden.

Du kan kontakte Musicalteatrets bestyrelse, billetafdeling eller auditionteam ved at læse mere i menuen under ‘Kontakt‘.


Musicalteatrets bestyrelse (sæson 2024-2025):
Bestyrelsesforperson: Alisha Mae Williamson Meadows
Næstforperson: Rasmus Mansachs
Kasserer: Mette Abildgaard
Bestyrelsesmedlemmer:
Michael Rask Bertelsen, Caroline Bang Fredensborg
Bestyrelsessuppleanter: Marc Zender, Peter Boffy Johansen

Teaterforeningen Musicalteatret (CVR: 28448740)
Klik her for at læse foreningens vedtægter

Fotograf © Henrik Delfer & Ole Overgaard