MUSICALTEATRET SØGER INSTRUKTØR TIL “EKSORCISMEN”  (ansøgningsfrist: søndag 3. juli 2022)

Musicalteatret søger en instruktør til teaterforeningens kommende musicalkomedie “Eksorcismen” (danmarkspremiere på Folketeatrets Store Turnéscene i København i april 2023). Samtlige af Musicalteatrets forestillinger har aldrig været opført andre steder tidligere. Vi er stolte over altid at præsentere nyskrevne musicals, som er skabt fra bunden specifikt af eller til teatret. Vær desuden opmærksom på, at Musicalteatret er en forening, og posterne derfor er lønnede med symbolske beløber. Vi søger derfor ildsjæle, der ønsker at påtage sig instruktørposten af lyst og passion og ikke for det økonomiske aspekt. Personer, der bliver indkaldt til samtale, vil høre nærmere om aflønning til selve samtalen.

Kort om forestillingen
Eksorcismen” er ikk en gyser, men en ny dansk, absurd musicalkomedie (egnet fra 12 år og op) på ca. 2 timer og 30 minutter med plads til mellem 30-50 personer på scenen (skuespillere, sangere, dansere, ensemble, kormedlemmer). Forestilling skrives af Rasmus Mansachs Rasmus har tidligere skrevet en lang række musicals til Musicalteatret gennem de sidste tolv år, senest “Diva” (årets bedst anmeldte danske musical i 2022), “Jack the Ripper: The Musical” samt de to rekordsættende “Vi maler byen rød: The Musical 1+2”. Læs kort om “Eksorcismen” her. Se trailers for “Diva” og “Jack the Ripper: The Musical” nederst på denne side, hvis du vil se lidt fra vores seneste bedrifter samt hvordan Folketeatrets Store Turnéscene ser ud. Du kan også se utallige klip (og hele forestillinger) fra Musicalteatret på vores YouTube-kanal her.
OBS! Da “Eksorcismen” stadig er i skriveprocessen, er det ikke muligt for instruktørkandidater at få udleveret manuskript/scener eller høre sangene derfra inden ansøgning.

Instruktørposten
Personer, der søger posten som instruktør på “Eksorcismen”, kan se datoerne for prøveforløbene nederst på denne side i prøvekalender-oversigten. Prøveforløbene ligger på tirsdage og torsdag aftener i forskellige perioder ud fra den forestilling, som skal opføres (“Eksorcismen” vil være markeret i prøveplanen med “EKS“, mens Musicalteatrets kommende julemusical “Julemysteriet” er markeret med “JM”). Disse hverdags-aftenprøver kan ikke på nogen måde ændres til andre dage end tirsdage og torsdage, da Musicalteatret deler øvelokaler med andre teatre, som bruger de øvrige dage. Der vil desuden være en række øveweekender, som også ligger fast i prøveplanen. Instruktøren vil senere være med til at sammensætte den øvrige kunstneriske ledelse (koreograf, korleder/sanginstruktør og instruktørassistent). Den kunstneriske ledelse skal sammen stå for at administrere/fordele prøverne (tirsdage, torsdage og øveweekender) mellem sig, ud fra hvad de selv føler der er behov for i løbet af prøveforløbet. Det forventes derfor ikke, at hver person fra den kunstneriske ledelse er til stede til samtlige prøver. Indledende detaljer om audition/prøveforløb m.m. aftales inden opstart med Musicalteatrets bestyrelse. Musicalteatret holder dagligt til i foreningens faste øvelokaler i Teaterhuset BorgenForhåbningsholms Allé 20, 1904 Frederiksberg C. Det er i disse lokaler, at prøverne (samt audition og eventuelle møder) vil finde sted.

Forventninger fra Musicalteatret
Det forventes, at vores instruktører leverer det bedst mulige produkt inden for deadlines og aftaler, og at øveperioden bruges på den mest konstruktive måde, så forestillingen kan blive så optimeret som muligt inden premieren. Det er som tidligere nævnt op til den kunstneriske ledelse selv at distribuere samtlige prøver/prøvetid (tirsdage/torsdage/øveweekender) indbyrdes for at bestemme, hvilke dage der øves hvad (skuespil, sang og dans) samt hvilke af de medvirkende, der er behov for at være tilstede til de individuelle prøver. De medvirkende udvælges af kunstnerisk ledelse under audition, som er åben for alle personer fra 18 år og op uden præferencer for Musicalteatrets tidligere skuespillere/medvirkende. Bestyrelsen har intet at skulle have sagt i forhold rollefordeling – det er udelukkende instruktør, sanginstruktør og koreograf, der står for dette.
Det forventes, at man deltager til produktionsmøder undervejs (med mindre andet er aftalt), og at man tager kommunikation alvorligt og arbejder sammen mod et fælles mål med resten af produktionsmedlemmerne (scenograf, kostumier, produktionsleder, rekvisitør etc.) for at undgå forvirring, spildtid, misforståelser og modstridende informationer. I tilfælde af uenigheder har instruktøren det endelige ord i form af skabelsen af forestillingen i sin helhed i form af vision, udtryk, stil og resultat.

Ansøgning/kontakt (deadline: 3. juli 2022)
Ansøgning sendes til Musicalteatrets bestyrelse. Der er deadline for ansøgning søndag d. 3. juli 2022. Skriv til os og fortæl os lidt om din erfaring, din måde at arbejde på, hvorfor du søger stillingen samt eventuelt andre informationer. Har du udfordringer i forhold til datoerne i kalenderen (se længere nede), bedes du skrive det i din ansøgning. Har du desuden et specifikt minimuskrav til aflønning som instruktør, bedes du ligeledes oplyse dette i din ansøgning. Alle ansøgere vil modtage svar i løbet af juli. Er du derefter blandt de udvalgte, som indkaldes til samtale, vil du få besked om dette i din svarmail. Skriv derfor gerne i ansøgningen, hvis der er længere perioder i juli/august, hvor du ikke vil kunne komme til samtale, skulle du blive indkaldt. 
Vi glæder os til at høre fra dig – også hvis du har yderligere spørgsmål til stillingen og/eller hele forløbet. Du kan som sagt se prøveplanen over hele sæsonen nederst på denne side.
Spørgsmål og ansøgning bedes sendes til Musicalteatrets bestyrelse (som sagt senest søndag d. 3. juli 2022) på følgende mailadresse: info@musicalteatret.dk

Øvrige produktionsposter
Kunne du tænke dig at prøve kræfter som produktionsleder, kostumier, scenograf, rekvisitør, sanginstruktør, korleder, koreograf, instruktørassistent, komponist eller andet (eller ønsker du blot at give en frivillig hånd inden for en af områderne som assistent/hjælper), kan du altid skrive til Musicalteatrets bestyrelse. Så har vi dine kontaktinformationer, hvis vi lige præcis står og mangler dig til “Julemysteriet”, “Eksorcismen” eller andre forestillinger i fremtiden. Skriv til os på: info@musicalteatret.dk

Audition for skuespillere/sangere/dansere
Ønsker du at komme til audition som skuespiller, sanger og/eller danser på vores forestillinger i stedet for at ansøge en af de førnævnte poster, kan du tilmelde dig vores påmindelses-ordning, hvor du så vil få direkte besked i din mail-indbakke, når der åbnes op for auditiontilmeldinger senere i 2022. Du kan tilmelde din email-adresse på vores audition-side her!

Prøveplan for sæson 2022-2023
Herunder kan du se prøveplanen for vores kommende sæson, hvor alle datoer for øvedage, forestillingsperioder og sociale arrangementer fremgår. Du kan også downloade prøveplanen her: Musicalteatret kalender 2022-2023