Om Musicalteatret

Musicalteatret så dagens lys i 2005 og samlede et hold af mennesker fra nær og fjern med en stor fælles interesse: At lave teater – med musik og sang!

Siden da har Musicalteatret spillet en stor forestilling hvert år på Folketeatrets Store Turnéscene i København om foråret, og de seneste år har Musicalteatret også kastet sig ud i at producere familiemusicals, som er blevet opført i efteråret og i julen. Hvert år er nye, spændende mennesker kommet til både på og bag scenen – nogle for et enkelt år eller to, mens mange har været med fra starten eller i en lang årrække.

Til hverdag holder Musicalteatret til i de faste øvelokaler i Teaterhuset Borgen på Frederiksberg nær Københavns centrum. Hvert efterår starter en ny sæson op med men masse spændende aktiviteter inden forberedelserne til den årlige store musical samt de øvrige forestillinger/projekter, som er på programmet i hvert efterår.

De første 12 sæsoner i Musicalteatret har ført til 18 spændende musicals, som alle har været skrevet specifik til Musicalteatret og aldrig har været opført af andre før. Flere af forestillingerne er dog sidenhen blevet spillet af talrige andre teatre og teaterhold i Danmark – især kan nævnes “Vi maler byen rød: The Musical“, som efter Musicalteatrets urpremiere i 2010 allerede har været opført 40 andre steder i hele landet ud over Musicalteatrets egen genopsætning i foråret 2014. Forestillingen har desuden sat rekord på Facebook som dén danske teaterforestilling med flest ‘likes’/følgere nogensinde og førte desuden til en fortsættelse i 2018: “Vi maler byen rød: The Musical 2“.

Ønsker du at blive opdateret om Musicalteatrets fremtidige projekter, så følg Musicalteatret på vores officielle Facebook-side her.

Ønsker du at komme til audition på den næste forestilling som sanger, skuespiller eller danser? Så læs mere under ’Audition’ i menuen – eller klik ’Synes godt om’ på Musicalteatrets auditionside på Facebook her, så får du direkte besked, når der næste gang skal afholdes audition.

Måske ønsker du i stedet at være en del af Musicalteatret ved at hjælpe til bag kulisserne i form af kostumer, regi og kulisser? Eller går du og har en instruktør, manuskriptforfatter, korleder eller koreograf gemt i maven? Så kontakt Musicalteatret, for måske står vi og kan bruge netop dig til et kommende projekt i fremtiden.

Du kan kontakte Musicalteatrets bestyrelse, billetafdeling eller auditionteam ved at læse mere i menuen under ‘Kontakt‘.


Musicalteatrets bestyrelse (sæson 2021-2022):
Bestyrelsesforperson: Madeline Luidor Heltberg
Næstforperson: Rasmus Mansachs
Kasserer: Mette Abildgaard
Bestyrelsesmedlemmer:
 Christine van Cuyl Kuylenstierna, Filip Mørup Hansen
Bestyrelsessuppleanter: Céline Raffel, Signe Nathalie Rasmussen

Teaterforeningen Musicalteatret (CVR: 28448740)

Fotograf © Henrik Delfer & Ole Overgaard