MANUSKRIPT SØGES TIL NY MUSICALKOMEDIE 2020 
(deadline: 25. marts 2019)

Musicalteatret har eksisteret i København/Frederiksberg siden 2005. Fra debutforestillingen i 2006 har teatret opført i alt 19 musicals, der alle har været skrevet til teatret og ikke tidligere opført andre steder. Vores medvirkende på scenen findes ved åbne auditions, hvor alle fra 18 år og op er velkomne (uanset baggrund). Ingen roller udloves/besættes af andre end dem, der møder op til audition, og ingen er selvskrevne til roller på forhånd uanset tidligere kendskab til Musicalteatret, instruktør, manuskriptforfatter, koreograf eller komponist.

Musicalteatret udbyder nu muligheden for alle til at indsende manuskripter til teatrets forårsopsætning 2020, som skal sættes op på Folketeatrets Store Turnéscene i København. Alle kan sende ansøgning, uanset baggrund, uddannelse, erfaring eller alder. Opgaven er lønnet.

Musicalteatrets bestyrelse skal modtage samtlige ansøgninger senest mandag d. 25. marts 2019 på følgende email-adresse: info@musicalteatret.dk

Læs samtlige informationer herunder grundigt, før du skriver/sender din ansøgning:

Historie/handling er valgfri, men følgende regler om manuskriptansøgningen skal overholdes.

Regler for ansøgningen:
●  Forestillingen skal være uopført, og den skal være skrevet af dig (det vil sige, vi tager ikke imod forslag om at lave en opsætning af en kendt eller tidligere opført forestilling).

●  Forestillingen skal være en musical (det vil sige en forestilling med både dialog og sange/musik).
●  Forestillingen skal desuden være en komedie. Dramaer vil ikke blive taget i betragtning i udvælgelsen i denne sæson.
●  Forestillingen skal indeholde plads til minimum 30 medvirkende (skuespillere/sangere/dansere/ensemble).

●  Forestillingens roller skal alle kunne besættes af skuespillere/sangere/dansere, der er minimum 18 år gamle.
●  Forestillingen skal være i 2 akter og må max vare 3 timer inkl. en pause på 20 minutter.
●  Forestillingens dialog/replikker skal være på dansk.
●  Hvis din forestilling er baseret på et tidligere værk (roman/teaterstykke/film/andet), skal du selv stå for at skaffe rettigheder til at lave forestillingen fra det tidligere værks ophavsrettighedshavere.
●  Hvis din forestilling er en jukebox-musical (det vil sige en ny historie med kendt/tidligere udgivet musik ligesom musical’erne “Mamma Mia”, “Moulin Rouge”, “Rock of Ages”, “We Will Rock You”, “Vi maler byen rød: The Musical”), skal du selv stå for at skaffe rettigheder fra KODA til at bruge sangene i forestillingen.
●  Manuskriptet (og eventuelt nyskrevne sange) skal være 100% færdigskrevet senest sommeren 2019 (præcis dato aftales med den endeligt udvalgte manuskriptforfatter).

Så længe dit manuskript vil kunne overholde de ovenstående regler, kan du sende os en ansøgning. Din ansøgning skal indeholde følgende:

1. PITCH/CV
Lav 1 side med ansøgning/beskrivelse af forestillingen, der indeholder følgende:
●  Opridsning af historien: Hvad handler forestillingen om i grove træk, inkl. start og slutning. Har dit manuskript overraskelser/twists i slutningen, skal disse beskrives.
●  Karakterbeskrivelser: Beskriv et udvalg af karaktererne, som vil indgå i manuskriptet (og navngiv disse karakterer).
●  Musikbeskrivelse: Skal der bruges nyskrevet musik eller er forestillingen en jukebox-musical? Hvis der skal skrives ny musik, så beder vi dig komme med et forslag til komponist og give os et link til vedkommendes hjemmeside eller klip på YouTube, hvor Musicalteatret kan høre musik, som komponisten tidligere har lavet. Fortæl os også, om du har spurgt vedkommende, om han/hun er interesseret i at skrive musikken i det hele taget. Er musikken allerede komponeret, bedes du sende den med. Hvis det er en jukebox-musical, beder vi dig skrive, om den kendte musik skal være fra én kunstner eller blandet musik/kunstnere (nævn kunstner/kunstnere og nogle sangtitler).
●  Eventuelle øvrige samarbejdspartnere: Har du ligeledes forslag til instruktør og koreograf på forestillingen, kan du nævne det (ikke et krav).
●  Forfatter-CV: Fortæl os meget kort, om du har tidligere erfaring som manuskriptforfatter (erfaring er dog ikke påkrævet), og hvilke tidligere teaterstykker/musicals, som du har skrevet og som er blevet opført (og hvor). 
●  OBS! Hvis det er et krav fra din side, at du selv skal instruere forestillingen, så skal det fremgå af din ansøgning. Det giver dog ikke en fordel i udvælgelsen, men det er nødvendigt for os at vide, så vi kan tage det med i betragtningen.
●  Husk at alle de ovenstående punkter kun skal fylde 1 side tilsammen.

2. MANUSKRIPT/SCENER
●  Vedsend 2 scener (max 10 sider), som ville indgå i manuskriptet. Vær forberedt på, at vi i foråret 2019 kan bede dig om at skulle skrive/indsende det fulde manuskript, før vi kan tage endelig beslutning. 

Husk at der er deadline for at sende ansøgningen med både pitch/cv og manuskriptsider samlet i én mail senest mandag d. 25. marts 2019 til Musicalteatrets bestyrelse på: info@musicalteatret.dk
Alle ansøgninger, der ikke overholder de førnævnte regler eller som er mangelfulde vil ikke blive taget i betragtning.
Alle ansøgere vil få svar fra Musicalteatrets bestyrelse over mail i april 2019. Du vil eventuelt kunne blive indkaldt til samtale i løbet af foråret, inden det endelige valg kan træffes, hvis der er behov for dette.

Du kan hente inspiration til musicalen eller Musicalteatret ved at læse mere om (og se klip fra) alle vores tidligere forestillinger ved at klikke her.

Vi glæder os til at læse din ansøgning! 🙂

Med venlig hilsen
Musicalteatrets bestyrelse

Vores seneste forestillinger

Klik på plakaterne for at læse mere…